Djembé band

‘Groupe Bisengo’

‘Bisengo’ (het Congolese woord voor ‘plezier’) en bestaat in september 2016 al weer negen jaar! Onder de bezielende leiding van de uit Congo afkomstige meesterpercussionist Mothis Eyanga kun je je het spelen op een Afrikaanse trommel (djembé) eigen maken.

Mothis kwam jaren geleden uit zijn geboortestad Kinshasa (de hoofdstad van Congo) naar Nederland. In Congo maakte hij deel uit van meerdere nationale muziekgroepen, waaronder het befaamde ‘Ballet Nationale’. In Nederland is Mothis een veelgevraagd artiest. Hij bespeelt op virtuoze wijze West-Afrikaanse en Congolese trommels.

Op de donderdagavonden worden in het Dorpshuis van Onna de lessen in 2 groepen gegeven:
beginners van 19.00 tot 20.00 uur en gevorderden van 20.00 tot 21.00 uur.
Een lesblok bestaat uit 10 lessen. Het huren van een djembé is mogelijk.
De cursisten spelen op de djembé, de meest populaire West-Afrikaanse handtrommel. Het enthousiaste spel van Mothis is een les en een voorbeeld voor iedere muziekliefhebber! Hij weet jou als cursist zo te motiveren, zodat je –zelfs als totale beginneling- in een mum van tijd vol overgave meespeelt met een hartverwarmend Afrikaans ritme. En, zoals de naam al zegt: plezier hebben in muziek maken staat voorop! Na de les ga je volledig ontspannen naar huis. Op dit moment bestaat ‘Bisengo’ uit zo’n 20 leden.

Neem ook eens een kijkje op: www.bisengo.hyves.nl

Contactpersoon : Peggy Wetzel (06 – 52 000 534)